ΚΑΡΥΔΙ

Φιλοσοφία

Η φιλοσοφία μας μπορεί να συνοψιστεί σε μια πρόταση: Χρόνο με τον χρόνο, προσπαθούμε να σας προμηθεύσουμε με υγιεινό, θρεπτικό και νόστιμο καρύδι, μέσα από ένα υγιές χώμα και τα κατάλληλα διαμορφωμένα δένδρα.

Ακούγεται απλό, αλλά στην πράξη χρειάζεται χρόνο, μεράκι, αγάπη και σεβασμό στη φύση για να τηρούνται όλα τα παραπάνω. Θρεπτικό και υγιεινό καρύδι σημαίνει πως για να φτάσει σε εσάς, εμείς οφείλουμε να προσέξουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια όσον αφορά τη φυτοπροστασία και τη θρέψη των καρυδεώνων. Υγιές χώμα σημαίνει απαλλαγμένο από ανεπιθύμητα χημικά, πλούσιο σε ωφέλιμους μικροοργανισμούς, μύκητες και βακτήρια. Διαμορφωμένο με φυτά εδαφοκάλυψης, τα οποία δεσμεύουν το άζωτο της ατμόσφαιρας και τροφοδοτούν με αυτό το χώμα μας, άρα με μειωμένες επεμβάσεις λίπανσης. Με αυτή την δράση βοηθάμε στην δέσμευση του άνθρακα, ενέργεια η οποία ήδη αρχίζει και προωθείται σε άλλες χώρες της Ε.Ε. , καθώς έχει αποδειχθεί πως συντελεί τα μέγιστα στην επαναφορά της περιβαλλοντικής ισορροπίας. Επίσης, περιλαμβάνει συνεχή παρατήρηση του πληθυσμού των εντόμων , του καιρού,και της επίδρασής τους στο μικροκλίμα της περιοχής, κάνοντας μόνο τις απαραίτητες επεμβάσεις με όσο το δυνατόν πιο φιλικά μέσα στο περιβάλλον και στα δέντρα μας.

Τέλος, μέσα από τα προϊόντα και τα κτήματα μας, τα οποία φυσικά είναι επισκέψιμα, αυτονόητος σκοπός και ευχή μας είναι η ανάδειξη και σε τελική φάση η αναμόρφωση του τόπου μας, των ανθρώπων του και των -μεγάλης ποικιλίας- αξιοθέατων που υπάρχουν σε αυτόν. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τον προστατευμένο βιότοπο της λίμνης Κερκίνης με την μεγάλη ποικιλία σε χλωρίδα και πανίδα (όπως το εμβληματικό φλαμίνγκο, ο ερωδιός, ο πελεκάνος, τα βουβάλια και το τσακάλι), το υπέροχο σε βλάστηση και μορφή όρος Κερκίνη (Μπέλες), τα οχυρά της γραμμής Μεταξά, των ιαματικών πηγών Αγκίστρου και του χιονοδρομικού κέντρου Λαϊλιά.